Hangi Makyaj Fırçası Ne İçin Kullanılır?

29-06-2020 13:47
Hangi Makyaj Fırçası Ne İçin Kullanılır?

 


Makyaj yapmak her kadının ortak tutkusu...

Makyaj aksesuarları denilince akla ilk olarak makyaj fırçası geliyor. Sade, ışıl ışıl veya çekici... Nasıl bir görünüm istediğinize dair karar sizin! Peki hangi makyaj fırçası ne için kullanılır? Bu soruya doğru yanıt vermenin yolu fırçaları tanımaktan geçiyor. Makyaj fırçası, makyaj süngeri yerine kullanılabiliyor. Doğru ürünler tercih edildiğinde ise ortaya göz alıcı sonuçlar çıkıyor.


Hangi makyaj fırçası ne için kullanılır sorusunu sizler için yanıtlıyoruz!

1. Pudra Fırçası

Bu fırça yuvarlak uçludur ve oldukça yumuşak kıllara sahiptir. Tam bir klasik, öyle değil mi? Pudranın ideal bir biçimde uygulanmasını mümkün kılar. Geniş bir uca sahip olduğu için geniş dokunuşlar yapmayı sağlar. Tüm pudralı ürünler için tercih edilebilir.

2. Far Karıştırma Fırçası

Son derece ipeksi ve yumuşak kılları vardır. Far karıştırma fırçaları makyajda renk geçişlerini yumuşatır. Göze derinlik kazandırdığı için buğulu göz makyajında sık sık tercih edilir. Kusursuz renk geçişleri sağlar.

3. Kontür Fırçası

Bu fırça kontür çizgisini dağıtıp doğal hâle getirmeye yardımcı olur. Kontür fırçası ile göz altı kapatıcısı da sabitlenebilir. Elmacık kemiklerinin belirginleşmesi için tercih edilir. Uygulama sırasında elmacık kemiklerinin hattının takip edilmesi önemlidir.

4. Allık Fırçası

Allık fırçası yüze canlılık katmak için kullanılır. Allığın uygulanmasını sağlar. Çok amaçlı kullanıma uygun fırçalardan biridir. Kılları son derece esnek ve yumuşaktır. Elmacık kemiklerine oturan geniş bir yapıya sahiptir.

5. Fondöten Fırçası

Likit ve krem yapıya sahip ürünler ile kullanmak için idealdir. Fondöten fırçasının kılları uca doğru sivrilerek tepe oluşturan yoğun bir yapıya sahiptir. Bu sayede kullanılan jel, krem veya likit ürünün kapatıcılığı artar. Bu fırça sayesinde ürünü daha eşit ve iz bırakmadan uygulamak kolaylaşır.

6. Aydınlatıcı Fırça

Bu fırçanın şekli yelpazeyi andırır. Aydınlatıcının eşit ve düzgün bir biçimde yayılmasını sağlar. Aydınlatıcı fırça elmacık kemiklerine oturacak büyüklüğe sahiptir. Bu fırçayı dik değil de yatay olarak tutup kullanmak daha çizgisiz bir görünüm yakalamayı kolaylaştırır.

 

Makyaj Fırçaları Ne İşe Yarar?

Makyaj fırçaları cilde en sık temas eden makyaj aksesuarları arasında yer alıyor. Bu ürünlerin hijyeni ise cilt sağlığı için büyük önem teşkil ediyor. Hangi makyaj fırçası ne için kullanılır sorusu yanıtlanırken, fırça temizliğine de dikkat edilmesi gerekiyor. Fırça temizliği yaparken fırçanın metal kısmının su ile temas etmemesi son derece önemli! Temizlik aşamasında ılık su ve antibakteriyel sabunlar yeterli oluyor. Bu sayede makyaj fırçaları uzun zaman güvenle kullanılabiliyor.


 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.