Makyaj süngeri ne işe yarar?

20-07-2020 16:21
Makyaj süngeri ne işe yarar?

Makyaj süngeri ne işe yarar?


Makyajı keyifli hale getiren ve aynı zamanda pratikleştiren bazı araçlar, her makyaj severin çantasında yer etmelidir. Bunların başında ise makyaj süngeri akla geliyor. Hem yumuşaklığı, hem formu, hem de yarattığı harika sonuçlar ile makyaj fırçaları kadar çok sevilen bu tür ürünlerin işlevini genel olarak ele alacak olursak ise önemli bilgilere ulaşıyoruz. 

  • Makyaj süngeri ne işe yarar sorusuna verilecek ilk cevap şüphesiz ki, çeşitli kozmetik ürünlerinin cilde uygulanmasını kolaylaştırma fonksiyonudur. Bu tür özel tasarım makyaj araçları, fondöten, BB krem, CC krem ve benzeri ürünleri uygularken kullanabiliyoruz. Yumurta formlu süngerin sivrilen ucu ile ise gözaltı kapatıcısı ve aydınlatıcı gibi ürünleri büyük bir başarı ile uygulamak mümkün. Makyaj fırçası da oldukça pratik ve uygulama aracıdır ancak bazı bölgelere bazı ürünlerin uygulanmasında bu tür özel süngerler kadar etkili sonuç verememektedir. Bu sebeple de makyaj süngeri, doğal, göz alıcı ve dikkat çekici bir makyajın olmazsa olmazı olarak ifade edilebilir. 

  • Diğer taraftan makyaj süngeri ne işe yarar sorusuna verilebilecek spesifik bir cevabımız daha var. Bazı cilt ürünlerinin, cilt üzerinde eşit, dengeli ve doğal bir dağılım göstermesi için nemli uygulama yapılması gerekir. Bu durumda ise makyaj fırçası ile bu uygulamanın yapılması mümkün olmaz. Sünger ise muhteşem sonuçlar sunar. Nemlendirerek, cilt ürününü harika bir denge ile uygulayabilir, doğal bir görünüm yakalayabilirsiniz.  

  • Makyaj aksesuarları arasındaki popülerliğini gün geçtikçe artıran süngerlerin bir diğer işlevi ise göz çevresinde yarattığı harikalardır. Anatomik olarak çokça kıvrımlı ve hassas bir bölge olan göz çevresinde, renk farklılıkları oldukça yaygındır. Bu durumda farklı kozmetik ürünler ile kapatıcılık elde ediyor, cilt tonunda denge yakalayabiliyoruz.  Bu tür ürünlerin göz çevresinde uygulanması ise fırça ve benzeri araçlarla oldukça zor, zaman alıcı ve verimli sonuç vermeyebiliyor. Sünger kullanımı ise son derece pratik… Uygulama alanının şeklini alarak eşit bir dağılım ile sonuç veren, üstelik bunu hızlı bir şekilde gerçekleştiren süngerler, iyi bir makyajın olmazsa olmazı olarak anılmaya devam edecek gibi görünüyor. 

  • Makyaj denildiğinde artık ilk akla gelenlerden biri olan bu özel süngerlerin, kişiye ve hatta kullanılan ürüne özel olarak kullanılması daha iyi sonuç verecek ve daha sağlıklı olacaktır. Bu tür ürünleri başkaları ile ortak kullanmamanız gerektiğini zaten biliyorsunuz. Diğer taraftan fondöten, kapatıcı ve aydınlatıcı gibi ürünlerin her biri için ayrı bir süngere sahip olmak, ürünlerin sünger üzerinde birbirine karışmasını engelleyecektir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.