Makyaj Stilleri

14-12-2019 21:38
Makyaj Stilleri




Doğal görünmek
için;

Makyajınızda kapatıcı özellikli ürünleri abartmayın. Cildinizde ciddi leke problemi ya da renk eşitsizliği yoksa, mümkünse fondöten kullanmayın. Cildiniz parlıyorsa transparan bir pudra kullanabilirsiniz. Cildinizde az kapatıcılık için renkli pudra ya da renkli nemlendirici kullanabilirsiniz. Belli yerlerinizde olan sivilce ya da güneş lekesi gibi yerlere fırça ile kapatıcı uygulayabilirsiniz.

Doğal makyajda gözlerde yok gibi ten renginde ürünler tercih edilir. Teninize yakın tonlarda ya da illaki renk istiyorsanız mercan, şeftali, pembe, açık kahve gibi tonlar kullanarak farla göz kapaklarınızı eşitleyebilir, cildinizden birkaç ton koyu bronzer ile göz kapağınızı belirginleştirebilirsiniz. Yine aynı farla üst ve kirpik diplerini belirginleştirebilirsiniz.

Dudaklarınızda doğal renkler kullanın. Eyeliner yerine bir göz kalemi ile kirpik diplerine nokta vuruşları yapabilirsiniz.

Şık ve Göz Alıcı;

Klasik makyajdan sıkıldınız ve çok da abartmadan farkedilir olmak istiyorsunuz. Gözlerinize dikkat çekmek için kahve ya da renkli göz kalemini alt ve üst kirpik diplerine kalın bir şekilde uygulayın. Daha da farklı görünmek için benzer tonlarda simli eyeliner ya da farla üzerlerine dokundurun. Bol bol kat kat maskara kullanın. Örümcek ağı maskara moda unutmayın. Elmacık kemikleriniz ve dudaklarınızda daha yumuşak renkler, doğal tonlar; şeftali, pembe ve gül rengi kullanın.

Sofistike makyaj;

Daha cesur olduğumuz ya da cesur görünmek istediğimiz zamanlar için idealdir. Bunun için iyi kapatılmış kusursuz bir ten görünümü elde etmelisiniz. Cildinizde yine leke vs yoksa çok kalın fondötenlerden kaçının. Pürüzsüz bir görüntü için transparan pudra kullanabilirsiniz.

Eyeliner ve göz kalemi ile dilediğinizce oynayın. Net bir görüntü için kuyruklu bir eyeliner ya da kalın bir kalem, daha sofistike bir görüntü için kulak çubuğu ya da fırça ile dağıtılmış eyeliner ve kalem kullanabilirsiniz. Göz kapaklarınıza kahve, füme veya siyah tonlarda far kullanabilirsiniz. Far sürmediğinizde kırmızı bir ruj ve oje cesur makyajınızın tamamlayıcısı olacaktır.

Romantik gözükmek isteyeceğiniz zamanlar da olabilir;

Örneğin ilk randevu; Dikkati gözlere çekmek ama dozunda bir makyaj yapmak yerinde bir karar olacaktır. Bir başkasına dönüşmeden güzelliğinizi ortaya çıkarmak asıl hedefimiz. Gözlerinizde aşırı koyu tonlar olmadığı sürece doğal tonlarda far kullanabilirsiniz. Işıltılı olması gözlerinizdeki ışıltıyı ortaya çıkaracaktır. Gözlerinizin içine biraz çekicilik ve derinlik katmak için çok koyu olmayan kahverengi kalem uygulayın. Masumiyeti ve bakışları vurgulamak için kirpikleriniz kıvırın ve uzun süre dayanıklı olması için suya dayanıklı maskara kullanın. Mutlaka gülümsediğinizde belirginleşen elmacık kemikleri için şeftali ya da pembe allık kullanın.

Dudaklarınıza doğal tonlarda ama nemli veya ıslak görünüm veren rujlar kullanın.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.