Makyaja Yeni Başlayanlar

14-12-2019 21:23
Makyaja Yeni Başlayanlar

 

Makyaj yapmaya yeni başlayacaksınız ve tonlarca kozmetik ürünü kafanızı karıştırıyor. Hangi ürün ne işe yarıyor? Fondöteni mi kapatıcıyı mı önce süreceğim. Pudra sürmek şart mı? Highlighter nedir? Bakalım hangi ürün ne işe yarıyor ve hangi sırayla sürülmeli:

Öncelikle nemlendirici dahil tüm likit ya da krem ürünlerde cildinizin ürünü emmesi için iyice bekleyin. Aşağıda yazdığım ürünlerden yalnızca ihtiyacınız olanları kullanın. Hepsini kullanmak zorundaymışsınız gibi düşünmeyin.

1. Makyaj Bazı: Gözenekleri doldurup görünmez kılmak, cildi nemlendirmek veya yağlanmayı dengeleme özelliği gibi birçok çeşidi vardır. Temel özellikleri fondötenin pürüzsüz ve kalıcı olmasını sağlamaktır. Nemlendirme özellikleri yok ise nemlendiriciden sonra sürülür.

2. Fondöten: Cilt kusurlarını kapamaya ve rengi eşitlemeye yardımcı olur. Likit, krem ve toz çeşitleri bulunmaktadır. Bazdan sonra uygulanır.

3. Concealer: Göz altı kapatıcısı diye geçse de göz altı morlukları dahil ciltte leke kızarıklık gibi sorunlu her yerin üzerine uygulanabilir.

4. Far Bazı: Özellikle yağlı göz kapaklarında farın bulaşmasını engeller, tüm göz kapaklarında farın daha düzgün ve uzun süre kalıcı olmasını sağlar. Renkleri daha canlı gösterir.

5. Far: Göz kapaklarını ve kirpik diplerini renklendirmek için kullanılır. Yoğun fırçalarla yoğun renk, seyrek fırçalarla daha yumuşak renk elde edilir. Eğer toz toz olan ve dökülen bir far kullanacaksanız, 1 numaradan sonra 2 numaradan önce far uygulamasını yapabilirsiniz. Böylece dökülen farları temizlerken tüm makyajınızı silmek zorunda kalmazsınız.

6. Eyeliner ya da kalem: Kirpik diplerini yoğunlaştırmak için çekilen çizgi ve ürüne verilen isimdir. Kalem farla birlikte fardan önce ya da sonra uygulanabilir ama eyeliner mutlaka fardan sonra uygulanmalıdır.

7. Pudra:Fondötenin üzerine veya tek başına kullanılabilir. Renksiz yani transparan olanları (genelde görünümleri beyaz renktedir) ve renkli olanları bulunmaktadır. Renksiz olanları kapatıcı özellikli fondötenleri sabitlemek ve parlamayı engellemek için kullanılır. Aynı zamanda çok ince olduğundan press şeklinde uygulandığında gözeneklerin görünümünü yumuşatır. Renkli olanların çoğunun kapatıcılık özellikleri olduğundan fondötenin üzerine uygulanmaz. Mineral gibi çok ince renkli pudralar fondötenin üzerine uygulanabilir.

8. Bronzer, Allık : Her ikisi de cildi renklendirmek için kullanılsa da Bronzer elmacık kemiği altı, üstü, alın çevresi, alın ortası, çene üstü burun üstü gibi yerlere hem kontur hem bronzluk vermek için kullanılır. Allık ise yalnızca elmacık kemikleri üzerine uygulanır. Bronzer toprak tonlarındayken, allık pembe, gül, şeftali, fuşya gibi daha renklidir. Krem allık uygulanacaksa pudradan önce uygulanmalıdır. Toz allık pudra üzerine uygulanabilir.

9. Highlighter:Aydınlatıcılara verilen isimdir. Fosforlu kalem demektir. Cildinizde öne çıkarmak için, parıldamasını istediğiniz her yere sürülür. Krem, likit ve pudra olanları bulunur. Likit olanlar fondötene karıştırılabilir. Her biri göz iç köşesi, kaş altı, elmacık kemiği üstü ve şakaklar, burun kemiği, çene ve dudak üstü, göz kapağı gibi en yüksek noktalara uygulanır. Yağlı ciltler T bölgesine kullanmamalıdır.
 
 10. Maskara: Rimel ve maskara aynı üründür. Rimel ürünü ilk icat eden markanın adı olduğundan birçok ülkede konuşma diline yerleşmiştir. Aslında ürünün adı Maskaradır. Kirpikleri belirginleştirmek için kullanılır.

11. Kaş Jeli, Kalemi, Farı: Kaşları şekillendirmek için kullanılır. Ben genelde fardan önce uygulamayı seviyorum çünkü daha az makyaj yapmamı sağlıyor. Kaş kalemi daha seyrek ve ince tüylü kaşlar için, kaş farı, daha sert kaşlar için kaş jeli de her ikisi için kullanılır. Genelde kalem ve farı birlikte kullandığınızda daha doğal sonuç alabilirsiniz.

12. Dudak Bazı: Dudaklardaki çizgileri doldurmak, ruju daha kusursuz yapmak kalıcılığını artırmak için kullanılır.

13. Dudak Kalemi: Rujun daha kusursuz görünmesi, dudakları daha dolgun göstermek için kullanılır. Dudakların dış çizgilerine sürülse de ruju daha kalıcı yapmak için tüm dudak yüzeyine de uygulanır. Daha sonra ruj uygulanır. Parlatıcı, kalem üzerine, ruj üzerine, ya da tek başına uygulanabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.