Makyaj Süngeri Seçimi Nasıl Yapılır?

10-07-2020 12:50
Makyaj Süngeri Seçimi Nasıl Yapılır?

Makyaj Süngeri Seçimi Nasıl Yapılır?

Makyajla istediğiniz bir görünümü elde etmek için makyaj süngeri seçimi çok önemlidir. Bu güzellik araçları, makyajınızın boyutu ve şekli konusunda size adeta kılavuzluk eder. Makyaj süngeri büyük olursa kullanımı zorlaşacaktır. Kozmetik rutinlere küçük süngerlerle başlamayı düşünebilirsiniz. Peki, makyaj aksesuarları arasında önemli bir yeri olan makyaj süngeri seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Makyaj Süngeri Nasıl Seçilir?

Güzellik için makyaj süngeri seçerken, öncelikle makyajınızda profesyonel bir görünüm elde etmeye odaklanmalısınız! Fotoğraflara layık bir görünüm için yumurta şeklinde makyaj süngerleri aramalısınız. Yumurta şekli, yanaklar ve alın gibi yüzün temel bölgelerinde daha geniş bir kısmı kullanmayı sağlar. Daha küçük olan konik uç ise, daha zor alanlara ulaşmak için idealdir. Örneğin; konik uç, gözaltı bölgelerinin yanı sıra burnun çevresi için de kullanılabilir. Böylece, gözle görülür kırışıklıklara karşı kusursuz bir sonuç alınabilir.

Makyaj süngeri seçimi için diğer bir önemli kriter de süngerin gözenekleridir. Süngerin emici olması gerekir; ancak görsel olarak gözenekli olmamalıdır. Makyaj süngeri yüzeyi görünür şekilde dokulu olmalıdır; uygulandığı yüzeye pürüzsüz bir his vermelidir. Yüzeyi nemlendirecek kadar gözenekli olması yeterlidir. Makyaj fırçası kadar önemli bir işlev gören makyaj süngerlerinde doku, süngerin uygulama şekli, ele oturuşu, sünger malzemesinin lateks ve parfüm içermemesi de önemli konulardır. Süngerin ne kadar çabuk kuruduğu, yüzeye dokunuşunun yumuşak olup olmadığı, kabarıklığı ve sağlamlığı da değerlendirilmesi gereken kriterlerdir.

Makyaj Süngerleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Makyaj süngerleri ve makyaj fırçaları gibi makyaj aksesuarları, kadınların ya da erkeklerin güzel ve bakımlı görünmesi için küçük ama özel ürünlerdir. Bu küçük ürünler, makyaj yapmayı hızlı ve kolay hale getirir. Bununla birlikte bir makyaj süngerinin verdiği etkiyi bir fırça veremez. Bu yüzden makyaj süngerleri makyaj uygulamalarında oldukça popülerdir.

Makyaj süngerleri hakkında bazı ipuçları, makyaj süngerleri seçiminde fikir verebilir;

  - Yumurta, gözyaşı, armut veya oval şeklindeki süngerler, fondöten ve kapatıcı uygulamak için çok yönlü seçenekler sunar.
  - Gözenekli süngerler ıslakken yumuşaktır, cilt üzerinde çok hassastır. Fondöten ve kapatıcıları çok kolay yayabilir. 
  - Doğal ve pürüzsüz bir görünüm için makyaj fırçası yerine makyaj süngeri daha iyi sonuçlar verecektir.
  - Makyaj süngerlerinin ince noktaları ile parmaklardan daha fazla makyaj kontrolüne sahip olabilirsiniz.
  - En iyi süngerler, makyaj malzemesini gerektiği kadar emerek, yüzeye maksimum seviyede bırakan süngerlerdir. Böylece homojen bir dağıtım sağlanmış olur.
  - Sünger, pon pon yaparken ya da sıyırırken yüzeyde iz bırakmamalıdır.
  - Su ile yıkanan süngerlerin hacmi artarken, sıkıldıktan sonra kısa sürede eski formuna dönmelidir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.